2010. április 2., péntek

Fújfőzelék

6 hónap 15 nap

Pár hetes gyümölcs szoktatás után belevetettük magunkat a főzelékevésbe. Azért a zajos átütő siker elmaradt. Látni kellett volna az arcát. Olyan aranyosan, bizalommal telve várta a kanalat. Utána a megdöbbent tekintet mellé az összerázkódás következett. Fuldoklás, és persze soha többet nem nyitotta ki a száját. Meg kellett zabálni. Szóval összeállt a családi étkezési bizottság (anyukám elnökletével - igazából ő az egyetlen tag is, de ezt még nem tudja, rajta kívül senkit nem érdekel ennyire, hogy ki, mikor, miből, mennyit evett), szóval a bizottság úgy határozott, hogy megtaláljuk mit szeret a gyerek, és akkor aztán.. Hahhaha
3 hét fújfőzelék telt el: krumpli-alma, krumpli-sütőtök, sütőtök, cékla, sárgarépa. Na ez mind nem kellett. De utána áttörést értünk el, a medvehagyma csodát tett a krumplival. (egyébként mindenkinek javaslom a krumplipürével, mert nagyon finom lett)
Megállapítottuk, hogy Janka az agresszív ízeket kedveli és inkább savanyú, mint édes legyen. Paradicsomos krumpli a nyerő. Tegnap pedig a húslevesből kivett répát, krumplit turmixoltam össze és azzal is nagy sikerem volt.
Nagyanyám megmondta: birkagulyás a tuti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése